Eneco: dynamische vacaturepagina met unieke candidate experience per vacature

Als je kijkt naar de meeste vacaturepagina’s op corporate recruitmentsites die gepubliceerd worden in Nederland, is 99% niet inspirerend door beperkingen in de technische architectuur. Ook Eneco liep er tegen aan dat de vacaturepagina voornamelijk ‘platte’ tekst bevat wat vanuit het ATS (Applicant Tracking Systeem) verstuurd wordt naar de site, waardoor deze nooit inspirerende contentbevat.
Bij Eneco bezoekt 42% van de bezoekers de vacaturepagina en besteedt hier gemiddeld 2 minuten. De vacaturedetailpagina is een landingspagina op zich en vaak zelfs de enige pagina die een bezoeker te zien krijgt, als er specifieke campagnes ingezet worden. Hiermee is het dus één van de belangrijkste pagina’svan deze recruitmentsite aangezien dit het punt is waar de bezoeker besluit of hij bij Eneco wil werken. 
Maar hoe maak je iedere keer weer een unieke vacaturepagina, die inspirerende en relevante content bevat maar wel zo dat er voor de recruiters geen extra werkbenodigd is? In onderstaande video leggen wij uit, hoe wij door het inzetten van een slim CMS, die op basis van vacature data uit het CMS, de vacaturepagina’s op de Eneco recruitmentsite dynamisch weten te verrijken. Liever kort en bondig? Lees meer over deze case: Eneco

Ons Laatste werk

Aviko

Alles op de global recruitmentsite, maar ook op de 7 landen websites, draait om inspiratie en conversie. Het slimme CMS Content Composer zorgt ervoor dat de verschillende landingspagina’s (vacaturedetailpagina, vakgebieden en onze verhalen) leiden tot logische candidate journeys en soepele conversies.

Bekijk de case
NS

De Nederlandse Spoorwegen staan al jaren bekend om hun goede employer branding en hun uitgekiende recruitmentstrategie. Ook hun recruitmentwebsite werd al veel geprezen, maar toch zijn ze niet stil blijven zitten. Er is weer een nieuw én sterk verbeterd recruitmentplatform ontwikkeld.

BEKIJK DE CASE
UMC Utrecht

Een website die naadloos aansluit bij de UMC Utrecht branding en die mede dankzij de dynamische content bezoekers informeert, maar vooral ook inspireert. De veelzijdigheid van deze ‘essentiële’ top-werkgever komt goed naar voren en er is vooral zorg besteed aan de verschillende en optimale candidate journey’s.

Bekijk de case
BEKIJK MEER PROJECTEN

Ook geïnteresseerd in een super-toffe-vette Recruitment Website? Neem contact op met Ramses.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram